Mas Oncle Ernest

drives i dag af Alexandre Roux, som har døbt domainet efter sin “onkel” Ernest, som indtil sin 95 års fødelsdag drev domainet. For Alexandre er det en drøm der er gået i opfyldelse – født ind i en familie med stolte traditioner indenfor vindyrkning. Det var sammen med Alexandres far, at de producerede vin på domainet, som er beliggende i det nordlige Ventoux område, på kanten til Côtes du Rhône. I begyndelsen leverede de vindruer til det lokale cooperativ, men siden 2003 begyndte Alexandre at producere vine til tapning på domainet med eget salg for øje.

Vinene dyrkes økologisk og fremstilles på ståltanke og i nye egetræsfade. Der lægges stor omhu i at fremstille homogene og sammenhængende vine.

Vi har i første omgang valgt at hjemtage domainets Ventoux rosé og Ventoux rød. Alexandre navngiver sine vine efter formålet med vinen. Rosé vinen hedder “Ephémère” - flygtig, kortvarig – en vin der skal nydes nu. Den røde Ventoux hedder “Instant présant” som igen hentyder til, at det er en vin der skal drikkes ung.

Læs mere om Mas Oncle Ernest vine her >>